Lyme staat tegenwoordig volop in het nieuws. Dat komt omdat de gebieden waar de besmette teken voorkomen, zich steeds meer uitbreiden. En daarmee komt de ziekte vaker voor. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot invaliditeit. Aldus de kranten. Patiënten die een aantoonbare geïnfecteerde tekenbeet hebben gehad (rode kring), krijgen standaard een antibiotica kuur voorgeschreven. Het komt voor dat de klachten dan toch aanhouden. Vanuit diverse therapeutische invalshoeken zijn hulpverleners nu druk in de weer naar het zoeken van een afdoende therapie. Wat je ziet, is dat men naarstig op zoek is naar DE diagnostiek.
Het antwoord zit niet in de erkenning van de ziekte of een haarscherpe diagnose of in één bepaalde therapie of pil. Het antwoord zit in het vitaler maken van het immuunsysteem. De antwoorden daarvoor kun je vinden in jouw lagen binnen het PDM. Het Persoonlijk Dynamisch Model is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Er zijn ook mensen die deze bacteriële infectie ongestoord doormaken. Wat dacht je van al die mensen die beroepshalve in de natuur werken? Hoe kan dat?
VanzelfGenezen stelt dat het immuunsysteem verantwoordelijk is voor het beschermen tegen infecties. Ook tegen bacteriële infecties die door tekenbeten worden veroorzaakt. Als je dus last blijft houden van de gevolgen van de ziekte van Lyme is het belangrijk om aan je immuunsysteem te werken. Hoe doe je dat? Binnen de methode van VanzelfGenezen maakt zelfreflectie een wezenlijk deel uit van de therapie. Patiënten moeten zelf (met behulp van de arts) hun antwoord vinden. Daar gaan vragen aan vooraf. In het geval van Lyme zouden de vragen kunnen zijn: waar moet ik mijn antwoord vinden om mijn immuunsysteem weer vitaal te maken? Welke lagen van het PDM moet ik aanspreken, dan wel aan werken? Om die belangrijke vragen te kunnen beantwoorden, gaan er subvragen aan vooraf, bijvoorbeeld:
wat heb ik al gedaan? inventarisatie
hoe heeft dat gewerkt? evaluatie
wat is belangrijk voor het immuunsysteem? kennis + creatief vermogen
wat kan ik doen om het immuunsysteem sterker te maken? mogelijkheden
welke stress heb ik in mijn leven waar ik wat aan moet gaan doen? zelfkennis
Vrijwel alle patiënten binnen de Praktijk van dokter Schalkwijk die zich aanmelden met de ziekte van Lyme, hebben van hun huisarts een basiskuur antibiotica voorgeschreven gekregen. Eén en ander conform de huisartsenprotocollen. Deze Lyme patiënten voelden zich veelal nog slechter na die kuur; een aantal met ook nog extra darmklachten erbij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij mij vragen naar de mogelijkheid van behandeling zonder het voorschrijven van antibiotica. Na het therapietraject van de methode VanzelfGenezen te hebben gevolgd waren de klachten (lichaamstaal) van de ziekte van Lyme verdwenen.
Deze patiënten hebben geen van allen een standaard behandeling hiervoor ondergaan maar hebben zorg op maat gekregen waarbij hun immuunsysteem -op voor hun eigen unieke wijze- werd uitgenodigd en met succes werd aangesproken.