Uitspraken lezers

Ik heb net het eerste deel van je boek uit….meer en meer hoorde ik je alles vertellen. En met een grote glimlach luisterde ik alles uit. Heel herkenbaar, zeer toegankelijk voor mij en ook bevestigend met ‘nieuwe’ inzichten: zo heb ik met plezier tot nu toe gelezen. (Maria E.)

Heb in onze vakantie jouw boek  gelezen. Ik vind het prachtig! Oorspronkelijk, geschreven vanuit een vrijplaats, op socratische wijze. Natuurlijk heb ik nog wat vragen/opmerkingen. Maar petje af. (Hans S.)

Persoonlijk was ik erg geraakt door het lezen van uw boek, en vooral door de toon, de diepgang, het respect en liefde die eruit spreekt voor het lichaam en de ziel. U schrijft dat u graag wilt delen.
Vandaar mijn vraag of u uw kennis en ervaring wilt delen met onze lezers middels een interview in ……….. (Regina D.)

Lees je boek en wil je laten weten dat ik het een PRACHTBOEK vind. Bied me inzichten, heerlijke ‘O, ja’ momenten. Vind wat je zegt tijdens een behandeling altijd passend/mooi en heb daar lang iets aan…. Nu lees ik met welke intentie je dat doet. Zo mooi! (Dora W.)

Als orthomoleculair therapeut en patiënt van dokter Jes heb ik met veel belangstelling en plezier haar boek gelezen. Ze neemt je in het boek mee in de door haar persoonlijk ontwikkelde methode VanzelfGenezen.  Op een logische en begrijpelijke manier laat deze ervaren arts zien dat er voor genezing er een delicaat samenspel nodig is tussen patiënt en arts. (Marjolein T.)

Amper een weekje na je boekpresentatie heb ik het al uitgelezen. Geen tijd; er is geen tijd, er is wel energie en er is een focus, een focus op het goede. Dat vind ik van jouw boek! Het goede. Je boek leest als een trein door de vormgeving en voor mij ook vooal vanwege de inhoud. (Mimmie T.)

Een must voor elke patiënt in de complementaire en reguliere geneeskunde. Het laat ziet dat met logisch verstand  en gezonde leefstijl je eigen gezondheid stap voor stap vooruit kan gaan. (Gerda v.d.Z.)

Een boek geschreven voor patiënten, maar bijna even leerzaam voor de therapeut. De rol van de patiënt wordt groter in het herstelproces en de arts of therapeut leert de klachten logisch te ordenen om met gezond verstand daarmee tot een passende oplossing te komen. Leerzaam en logisch! (Jolande G.)

VanzelfGenezen is bij uitstek een gezond-verstand-methode. Het laat zowel patiënt als arts zien dat ze elk hun eigen taak hebben in het helingsproces op een delicaat afgestemde wijze. Mijn complimenten! (Theodoor V., internist).

Gisteren heb ik je boek uitgelezen. Mijn complimenten. Ik heb het met veel plezier gelezen. Helder, eigentijds en met een mooie opbouw. Fijn om zo jou filosofie en stappenplan in de kast te hebben. Kan ik er altijd naar terug grijpen als ik behoefte heb. (Wil de R.)

Ik ben dus mooi nog steeds ‘’vanzelf aan het genezen” Je boek is bijna uit. Het helpt mij om nog preciezer te zijn in mijn proces. (Carol J.)

Via een collega therapeut: … Ondertussen heb ik je boek gelezen en heb er van genoten. Het leest niet zo vlot vind ik, maar eens ik aan de schrijfstijl was gewend, kon ik me verwonderen over de vele wijsheden die dit boek bevat. Het is minder concreet naar oplossingen voor de darmen toe, dan ik had verwacht, hoewel het een veel belangrijker boodschap heeft, m.n. wat je ook doet om je darmproblemen aan te pakken, volg je gevoel. En dàt is de boodschap voor mij. Niet punctueel iets wel of niet doen omdat een boek of dokter dat voorschrijft, maar moment per moment nagaan of mijn lichaam het wel ziet zitten, wat ik er in (ga) stop(pen). Een beetje meer op intuïtie afgaan, want inderdaad de ene dag smaakt iets me al meer dan de andere, ook al weet ik dat het zeer gezond voor me is… Kortom, ik vond het een zeer inspirerend boek en het geeft me de bevestiging dat ik goed bezig ben en dat is fijn J. Een bijzonder boek, bedankt weer voor de tip, ik ga het zeker ook aanschaffen. Ik heb het gevoel dat ik het gerust nog een paar keer kan herlezen. (Theresa v.d. G., CVS patiënt)

Afgelopen maandag was ik bij je in de Praktijk. Wat gaf je me weer veel mee. Vanuit de stilte kwam jij met, dat overledenen, dichtbij zijn. Dat is de wereld die ik afgelopen jaar ontdekte. Schreef er meerdere gedichten over en telkens ervaar ik het ‘pure’ waar ik taal aan wil geven, soort geluk in de stilte. Telkens ervoer ik een soort verwarring tussen het pure en mijn controle.
Dit houdt me nog steeds bezig en blijf er over schrijven en blijf in contact met mijn moeder. Jij bevestigde dit voor mij om dit te doen. (Dineke W.)

Voor mijn werk ben ik gewend om in schema’s en modellen te denken. Het is voor mij dan ook een waardevolle aanvulling op het consult dat je me mijn gezondheidssituatie aan de hand van het Persoonlijk Dynamisch Model hebt uitgelegd. Ik weet nu beter waar ik sta, waar ik naar toe wil en wat ik moet doen om daar te komen. Dank je wel! (Thomas v.K.)